În urmă cu aproximativ 2 ani, un prieten ne spunea despre sistemul Philips Hue și despre ce jmecherii se pot face cu el.
La vremea respectivă nu i-am dat mare importanță deoarece nu mi se părea neapărat util și la prețul de achiziție de listă era destul de scump. Aceeași discuție am purtat-o cu un alt prieten acum 2 luni, prieten care mi-a povestit înflăcărat despre cum Siri aprinde lumina, cum creează atmosfera perfectă pentru citit sau pentru lumina de veghe din camera copiilor.
Am căutat review-uri și mai multe informații pe net și am dat peste filmul acesta, care explică în mare cam tot ce trebuie să știți dacă vă interesează subiectul. :)
Ca o părere personală, casele românilor par a suferi la capitolul iluminare, nefolosindu-se adevaratul potențial de iluminat al unei veioze sau a oricărei alternative la clasica soluție agățată în tavan.
Noi am încercat pe cât posibil să aducem în camera de zi câteva surse diferite de lumină, atât pentru a asigura necesarul de lumină pentru copii în lungile după amiezi de iarnă care ne așteaptă, cât și pentru a putea crea o atmosferă relaxantă după ce reușim să-i ducem seara la culcare.
Așadar, după câteva zile de documentare intensivă și discuții pasionate despre ce mare gadget sunt aceste becuri, la un moment dat am găsit setul acesta la un preț bun pe Olx, adică 600 Ron și cu inima un pic îndoită, că fac ceea ce trebuie, le-am achiziționat.
Acum, le folosim de aproximativ 3 săptămâni și vă pot spune că eu sunt foarte încântat de posibilitatea de a controla lumina de pe telefon. La fel sunt și copiii pentru că își pot seta ce lumină vor – Thomas adoarme cu o lumină de veghe extrem de odihnitoare, iar Caroline se joacă seara la culcare cu aplicația de pe telefon setând în dormitorul nostru diverse culori – de la galben,verde, albastru și terminând desigur, cum altfel decat cu un roz turbat. Iar eu am programat lumina din living să fie mereu aprinsă de luni până vineri începând cu ora 06:30 pentru a mă întâmpina dimineața când mă trezesc
Aplicația de la Philips Hue este extrem de intuitivă, se integrează ușor cu Home Kit-ul de la Apple TV iar pe iphone puteți să o rugați pe Siri să aprindă lumina, să o inchidă, să seteze o anumită culoare sau intensitate.
Iar dacă plănuiți ca anul acesta de Black Friday să faceți un upgrade la televizor, modelele acestea de la Philips pot fi o alternativă extrem de bună, atât din punct de vedere al caracteristicilor televizoarelor cât și a modului în care acestea se pot integra cu sistemul Hue, creând un set-up spectaculos acolo unde vă veți uita la TV. Mai mult decât atât, există o grămadă de aplicații care pot fi interconectate cu sistemul Hue.
Aceste aplicații vor asigura utilizarea intensivă a becurilor – schimbarea luminii în funcție de prognoza meteo, aprinderea becurilor la notificările venite pe Facebook sau când echipa favorită înscrie sau pur și simplu când vă apropiați de casă pentru a va întâmpina o lumină caldă și familiară.
În mare, aceste becuri sunt un gadget mișto. Dar un pic cam scumpe dacă le achiziționați la prețul lor oficial. :) Cu toate acestea durata lor de funcționare ajunge la 10.000 ore, iar faptul că au un consum extrem de redus plus distracția de care veți avea parte in prima lună de achiziție, poate justifica cumpărarea lor.
Și, desigur, pot fi un cadou extrem de inspirat pentru un geek, în perspectiva sărbătorilor care stau să vină.